Handleiding ‘Geld verdienen met aandelen’

Er is wat slecht nieuws te melden op het gebied van beleggen. De gemiddelde particuliere belegger verliest namelijk structureel geld op de beurs. Dat is natuurlijk niet de insteek van een belegger als hij of zij naar de beurs gaat, maar volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken helaas wel de uitkomst.

Je vermogen daalt in waarde

Op dit moment staat de inflatie op slechts 0%. Toch moet men boven een bepaalde grens 1,2% vermogensrendementsheffing afdragen. Dat zorgt ervoor dat wanneer je niks doet je vermogen per jaar met 1,2% achteruit gaat. Je moet dus eigenlijk jaarlijks minimaal 1,2% rendement maken om je volledige koopkracht te behouden. Zelfs als je spaart, lukt dat echter niet. De spaarrente bedraagt momenteel immers ongeveer 0,7%, wat er alsnog voor zorgt dat je vermogen ieder jaar weer minder waard wordt.

Bonussen

  • Tot 100 euro korting op een
    aandelenportefeuille (proef)abonnement
  • Begeleiding bij openen en sluiten
    van posities per e-mail en SMS
  • 100% geld terug garantie
    gedurende 30 dagen

90% presteert slechter dan indexfonds

Er is gebleken dat enkel de 10% beste beleggers het hoofd boven water weet te houden op de beurs. Alleen deze groep krijgt het namelijk voor elkaar om winst te boeken en het rendement van het indexfonds te evenaren of zelfs te overtreffen. De overige 90% van de particuliere beleggers doet het dus slechter dan het indexfonds. De 10% slechtste beleggers heeft na 5 jaar zelfs 90% van het initiële vermogen verloren. Daar komt bij dat de pensioenfondsen er op dit moment heel erg slecht voor staan, dat de woekerpolissen niets meer opleveren vanwege de steeds hogere kosten en dat het nog maar de vraag is of de AOW zal blijven bestaan. De toekomst van deze zeer onsuccesvolle beleggers ziet er daardoor natuurlijk niet al te rooskleurig uit. De beleggers die kozen voor indexbeleggen, zijn overigens ook niet zo succesvol geweest. Dat blijkt wel uit het feit dat de AEX in de afgelopen 12 jaar meer dan de helft van zijn waarde verloor.

Bestel nu de handleiding
‘Geld verdienen met aandelen’

Sommige beleggers zijn wel succesvol

Er zijn echter een aantal beleggers die via bepaalde bewezen methodes beleggen. Zij slagen er in de meeste gevallen in om wel een mooi rendement te behalen. Dat geldt ook voor de schrijver van dit boek over beleggen. Toen hij leerde beleggen, heeft hij eerst alle voor de hand liggende fouten gemaakt om vervolgens op zoek te gaan naar bewezen systemen. Uiteindelijk is dat de reden geweest dat de schrijver de grote daling in de afgelopen jaren wist te overleven. Sterker nog, tijdens deze daling heeft hij zelfs geld verdiend!