iDealing

iDealing is een broker die in 2000 is opgericht en gevestigd is in Parijs en Londen. De Britse Financial Conduct Authority (FCA) houdt toezicht op iDealing. De FCA ziet er dus op toe dat iDealing een gezonde onderneming blijft waar klanten veilig terecht kunnen met hun geld. Sinds 2015 is iDealing ook actief in Nederland, waardoor Nederlanders inmiddels ook al een tijdje gebruik kunnen maken van de diensten van iDealing. iDealing heeft dan ook een zogenaamd Europees Paspoort verkregen bij de Nederlandse toezichthouder AFM, iets dat een broker nodig heeft om in Nederland te mogen opereren. Het gaat hierbij dus niet om een AFM vergunning, aangezien in dit geval de FCA de toezichthouder is.

Bij iDealing beleggen: vele mogelijkheden

iDealing maakt het voor klanten mogelijk om te beleggen in obligaties, aandelen, CFD’s, ETF’s, valuta en opties. Daarbij richt de broker zich vooral op de Euronext en de London Stock Exchange. Bij het openen van een account heb je de mogelijkheid om naast je standaard handelsrekening nog een rekening te openen. Met die rekening is het dan mogelijk om bijvoorbeeld CFD’s, marginopties en futures te verhandelen.

iDealing vooral voor ervaren beleggers

iDealing is vooral geschikt voor de ervaren belegger. Er is wel een klantenservice aanwezig waar je terecht kunt met je vragen of verzoeken, maar die is enkel tijdens kantooruren te bereiken. Via het handelsplatform van iDealing is het mogelijk om op verschillende grote beurzen te handelen. Daarnaast is er ook een iDealing app waarmee je eenvoudig kunt beleggen op je smartphone. Ten slotte kun je gebruikmaken van een online grafiekapplicatie met vele (geavanceerde) mogelijkheden en realtime streamingprijzen.

Transactiekosten iDealing

Het unieke aan iDealing is dat het met deze broker mogelijk is om gratis te handelen in effecten op de Euronext. De betreffende orders worden in dat geval intern, en dus buiten de beurs om, afgehandeld. Dat er op die manier zonder transactiekosten kan worden gehandeld, lijkt een groot voordeel. Er is echter ook een nadeel: je profiteert niet altijd van de bied en laat spread. Zeker bij de wat grotere orders kan dit nadelig uitpakken. Mocht je dat risico niet willen nemen, dan is het mogelijk om je orders gewoon via de Euronext te laten afhandelen. Je betaalt dan echter wel transactiekosten.