ING

Via ING beleggen is erg gemakkelijk en kan altijd op een manier die bij jou past. Het is een flinke stap, waardoor het belangrijk is om te achterhalen welke manier dat is. Vanuit haar ervaring kan de bank je daar echter goed bij helpen. Wat hiervoor van belang is, is dat je antwoord geeft op een aantal relevante vragen. Aan de hand van die antwoorden wordt onder andere duidelijk of je zelf wilt gaan beleggen via ING of het liever aan beleggingsexperts overlaat.

Mogelijkheden beleggen ING

ING ‘Zelf op de Beurs’

Allereerst kun je natuurlijk zelf beleggen bij ING. Daarvoor heeft de bank een speciaal programma ontwikkeld met de naam ‘Zelf op de Beurs’. Met dit programma is het mogelijk om wereldwijd te beleggen in zeer veel verschillende effecten. Daarnaast profiteer je van het voordeel dat beleggingsfondsen en trackers gratis gekocht en verkocht kunnen worden via Mijn ING. Ondanks dat je geheel zelfstandig belegt, heb je toch altijd toegang tot de visie van de beleggingsexperts van ING. Zo maak je zelf je uiteindelijke beleggingskeuzes, maar kun je die wel baseren op inzichten van experts.

ING ‘Beleggen met Beheer’

Wil je het beleggen liever aan experts overlaten, dan is ‘Beleggen met Beheer’ de beste keuze. Dit programma zorgt ervoor dat je zelf in principe geen omkijken hebt naar je beleggingen. Je bepaalt van tevoren uiteraard hoeveel risico je wilt lopen en hoeveel geld je inlegt, maar daarna hoef je zelf niets meer te doen. De beleggingsadviseurs van ING nemen je het beleggen dan namelijk uit handen. Zij hebben al jarenlang ervaring met beleggen en stemmen hun strategie goed af op je risico en inleg. Wanneer je besluit te beleggen bij ING, dan kun je een keuze maken uit 5 vooraf gemaakte risicoprofielen. Deze profielen zijn allemaal erg eenvoudig in te zien. Zo is het een stuk makkelijker om een keuze te maken, omdat je duidelijk voor ogen hebt welk rendement er in voorgaande jaren bij de verschillende beleggingsprofielen hoorde.

4 strategieën voor beleggen bij ING

Voordat je start met beleggen via ING, is het handig om een beleggingsstrategie te kiezen. Voor ‘Beleggen met Beheer’ hanteert ING bijvoorbeeld de volgende 4 strategieën: actueel, inkomen, duurzaam en index. Bij ‘actueel’ wordt vooral ingespeeld op trends. Met ‘inkomen’ streeft men naar het genereren van een periodiek inkomen. Bij ‘duurzaam’ wordt er gekozen voor maatschappelijk bewust beleggen. En ten slotte wordt er met ‘index’ belegd in indextrackers. Anders dan bij de inkomensstrategie is het doel van de andere strategieën vermogensopbouw. Mocht je moeite hebben met het kiezen van een beleggingsstrategie, dan is het goed om te weten dat je altijd kunt switchen naar een andere strategie. Ook wanneer je je strategie bijvoorbeeld vanwege bepaalde ontwikkelingen zou willen wijzigen, is dat dus geen enkel probleem. Daarnaast kun je altijd bij je beleggingen. Zo biedt beleggen bij ING op de lange termijn een mooi uitzicht, maar je zit nergens aan vast.