Het lijkt een utopie in de huidige vastgoedmarkt. Enorme koopgekte, grote investeringsmaatschappijen en hoge overwaardes en overbiedingen. Veel mensen denken dat investeren en/of beleggen in vastgoed enkel is weggelegd voor de grote investeringsmaatschappijen en investeerders met heel veel geld. Klopt deze gedachte wel? Of is het tegendeel waar? In deze blog bespreken we of investeren in vastgoed alleen is weggelegd voor vermogende investeerders óf dat iedereen kan beleggen in vastgoed, zelfs met weinig geld. Lees daarom snel verder!

Beleggen in vastgoed met weinig geld: wat is weinig?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat ‘weinig geld’ enorm relatief is. Wat voor jou ‘weinig geld’ is, kan voor een ander een flinke som geld zijn. Daarom hanteren we binnen deze blog geen harde grens van wat ‘weinig geld’ dan precies is. Dit mag jij als lezer zelf bepalen. Binnen deze blog bespreken we wel de minimale startbedragen als je wilt investeren in vastgoed met weinig geld.

Hoe kun je investeren in vastgoed met weinig geld?

Voordat we bespreken of en hoe je met weinig geld kunt beleggen in vastgoed, is het cruciaal om uit te leggen wat het verschil is tussen direct én indirect investeren in vastgoed. Op het moment dat je direct belegt in vastgoed, ben jij eigenaar van het vastgoed. Kies je ervoor om op indirecte wijze te beleggen in vastgoed, dan ben jij niet de eigenaar van het vastgoedobject. Dit is een cruciaal verschil. Ga je indirect beleggen in vastgoed, dan investeer je bijvoorbeeld in een beleggingsfonds in vastgoed. Het wel of niet eigenaar zijn van het vastgoed heeft natuurlijk veel impact. Direct beleggen in vastgoed maakt je immers eigenaar, waardoor jij zelf bepaalt of en wanneer je het vastgoedobject verkoopt. Binnen deze blog focussen wij op direct investeren in vastgoed met weinig geld, omdat je hiermee dus daadwerkelijk eigenaar wordt.

In Nederland beleggen in vastgoed met weinig geld

Kun je in Nederland investeren in vastgoed met weinig geld? Oftewel, hoe kun je met een klein bedrag toch een graantje meepikken van de overgevoelige vastgoedmarkt? Tot voor kort was het onmogelijk om binnen Nederland op directe wijze te investeren in vastgoed voor minder dan tienduizenden euro’s. Toch is er vandaag de dag een manier waarop direct beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk wordt, zélfs met weinig geld dus. Wij raden je dan ook aan om jezelf eens te verdiepen in het platform BRXS. Op dit Nederlandse platform kun je direct investeren in vastgoed met weinig geld. En wat is weinig in dit geval? Het klinkt misschien raar, maar je kunt al vanaf €100 beleggen in vastgoed. Je kunt toch niet voor €100 eigenaar worden van vastgoed?! Via BRXS kan dit dus wel, omdat je voor jouw inleg voor een gedeelte eigenaar wordt van het vastgoedobject. Daarover vertellen we je hieronder meer.

Werkwijze beleggen in vastgoed met weinig geld

Beleggen in mooi vastgoed met weinig geldWe hebben je al verteld dat je direct in de Nederlandse vastgoedmarkt kunt investeren met weinig geld. Voor nu is het wellicht interessant om eens dieper in het platform te duiken dat we hierboven aanhaalden.