Het lijkt een utopie in de huidige vastgoedmarkt. Enorme koopgekte, grote investeringsmaatschappijen en hoge overwaardes en overbiedingen. Veel mensen denken dat investeren en/of beleggen in vastgoed enkel is weggelegd voor de grote investeringsmaatschappijen en investeerders met heel veel geld. Klopt deze gedachte wel? Of is het tegendeel waar? In deze blog bespreken we of investeren in vastgoed alleen is weggelegd voor vermogende investeerders óf dat iedereen kan beleggen in vastgoed, zelfs met weinig geld. Lees daarom snel verder!

Beleggen in vastgoed met weinig geld: wat is weinig?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat ‘weinig geld’ enorm relatief is. Wat voor jou ‘weinig geld’ is, kan voor een ander een flinke som geld zijn. Daarom hanteren we binnen deze blog geen harde grens van wat ‘weinig geld’ dan precies is. Dit mag jij als lezer zelf bepalen. Binnen deze blog bespreken we wel de minimale startbedragen als je wilt investeren in vastgoed met weinig geld.

Hoe kun je investeren in vastgoed met weinig geld?

Voordat we bespreken of en hoe je met weinig geld kunt beleggen in vastgoed, is het cruciaal om uit te leggen wat het verschil is tussen direct én indirect investeren in vastgoed. Op het moment dat je direct belegt in vastgoed, ben jij eigenaar van het vastgoed. Kies je ervoor om op indirecte wijze te beleggen in vastgoed, dan ben jij niet de eigenaar van het vastgoedobject. Dit is een cruciaal verschil. Ga je indirect beleggen in vastgoed, dan investeer je bijvoorbeeld in een beleggingsfonds in vastgoed. Het wel of niet eigenaar zijn van het vastgoed heeft natuurlijk veel impact. Direct beleggen in vastgoed maakt je immers eigenaar, waardoor jij zelf bepaalt of en wanneer je het vastgoedobject verkoopt. Binnen deze blog focussen wij op direct investeren in vastgoed met weinig geld, omdat je hiermee dus daadwerkelijk eigenaar wordt.

In Nederland beleggen in vastgoed met weinig geld

Kun je in Nederland investeren in vastgoed met weinig geld? Oftewel, hoe kun je met een klein bedrag toch een graantje meepikken van de overgevoelige vastgoedmarkt? Tot voor kort was het onmogelijk om binnen Nederland op directe wijze te investeren in vastgoed voor minder dan tienduizenden euro’s. Toch is er vandaag de dag een manier waarop direct beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk wordt, zélfs met weinig geld dus. Wij raden je dan ook aan om jezelf eens te verdiepen in het platform BRXS. Op dit Nederlandse platform kun je direct investeren in vastgoed met weinig geld. En wat is weinig in dit geval? Het klinkt misschien raar, maar je kunt al vanaf €100 beleggen in vastgoed. Je kunt toch niet voor €100 eigenaar worden van vastgoed?! Via BRXS kan dit dus wel, omdat je voor jouw inleg voor een gedeelte eigenaar wordt van het vastgoedobject. Daarover vertellen we je hieronder meer.

Werkwijze beleggen in vastgoed met weinig geld

Beleggen in mooi vastgoed met weinig geldWe hebben je al verteld dat je direct in de Nederlandse vastgoedmarkt kunt investeren met weinig geld. Voor nu is het wellicht interessant om eens dieper in het platform te duiken dat we hierboven aanhaalden. Zoals besproken kun je via BRXS vanaf slechts €100 investeren in vastgoed. Dit nieuwe Nederlandse platform is voor iedereen toegankelijk, maar focust zich (voor nu) enkel op de Nederlandse vastgoedmarkt.

Vastgoed investeren met weinig geld via BRXS?

In Nederland is het platform BRXS opgericht om ervoor te zorgen dat iedereen kan beleggen in vastgoed met weinig geld. Via dit platform kun je namelijk vanaf €100,- investeren. Een voordeel is dat de panden al gekocht zijn. Bovendien ben je echt aan het investeren, omdat je (gedeeltelijk) eigenaar van het vastgoedobject wordt. Maar hoe werkt het platform precies?

  1. Iedere €100,- staat voor één BRXS note. Aan de hand van het door jou gekozen aantal BRXS notes weet je dus precies hoeveel jij hebt geïnvesteerd in het vastgoedobject. Omdat je al vanaf één BRXS note kunt instappen, kun je dus direct investeren in vastgoed met relatief weinig geld.
  2. Heb je een of meerdere BRXS notes aangeschaft, dan ontvang je als investeerder ieder kwartaal netto huurinkomsten voor het vastgoed. Vanzelfsprekend worden de totale huurinkomsten evenredig verdeeld onder de investeerders op basis van het aantal BRXS notes in hun bezit.
  3. Naast de huurinkomsten kan vastgoed nog meer opleveren. Zo profiteer je als investeerder ook van waardestijgingen. Je bent immers voor een x aantal BRXS notes eigenaar van het vastgoed. Mocht het pand stijgen in waarde, dan kun je er dus ook voor kiezen om jouw gedeelte te verkopen en zo te profiteren van de overwaarde. Dat is meteen het aanvullende voordeel als je via BRXS investeert in vastgoed met weinig geld.
  4. Mocht je inderdaad van de overwaarde willen profiteren, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dit geld uit het platform te halen. Het is echter ook mogelijk om het behaalde rendement weer verder te investeren in andere vastgoedobjecten op het BRXS-platform. Zo zou je via BRXS in meerdere panden kunnen investeren om op die manier een uiteenlopende vastgoed-beleggingsportefeuille op te bouwen.

Dit laat zien hoe eenvoudig het is om te investeren in vastgoed met weinig geld. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens is een account zo aangemaakt en kun je direct starten met investeren. De stelling dat beleggen in vastgoed met weinig geld mogelijk is, is dus zeker geen mythe. Vanaf nu kan iedereen immers investeren in vastgoed met weinig geld!

Instappen met €80 i.p.v. €100

Zonder al te veel risico instappen? Begin vandaag nog en krijg €20 cadeau!

Jou Inhoud Komt Hier

Begin met investeren in vastgoed

Ervaringen BRXS-platform

Het platform BRXS is zeer toegankelijk en gemakkelijk, waardoor wij er zeer over te spreken zijn. De uitbetalingen verlopen netjes volgens afspraak en alles werkt perfect. Natuurlijk heeft ook BRXS, net als andere platformen, wel zijn beperkingen. Zo kwamen er al snel na de lancering van het platform twee panden beschikbaar in Amsterdam, waar men dus vanaf €100 in kon investeren. Sindsdien is er helaas nog maar één ander pand beschikbaar gekomen op het platform. Wanneer het volgende vastgoedobject eraan komt, is helaas nog onbekend. Als het gaat om het publiceren van nieuw vastgoed, lijkt het BRXS-platform momenteel dus niet over de continuïteit en frequentie te beschikken waarop men als investeerder hoopt. Gezien de vele ontwikkelingen vermoeden we echter dat dit een kwestie van tijd is.

Verder is het belangrijk om te vermelden dat het BRXS-platform niet onder AFM-toezicht staat. De AFM is het orgaan dat toezicht houdt op verschillende financiële markten. Daarom is investeren via BRXS geheel op eigen risico. Het is echter een unieke kans om te beleggen in vastgoed met weinig geld en bovendien kunnen wij op basis van onze ervaringen niet anders dan concluderen dat het een betrouwbaar platform is. Dus wil je graag met een laag bedrag instappen in de wereld van vastgoed? Dan is BRXS een heel interessant platform voor jou!

In het buitenland beleggen in vastgoed met weinig geld

Heb je weinig of geen vertrouwen in de Nederlandse vastgoedmarkt? Dan kun je natuurlijk ook altijd buiten de Nederlandse grenzen kijken. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen investeren in een Spaans of Portugees vakantiehuisje? Of zou je liever willen investeren in vastgoed binnen opkomende economieën zoals de Balkan (Litouwen, Estland of Letland)? Goed nieuws! Via het platform Estateguru kun je met weinig geld beleggen in vastgoed in het buitenland. In dit geval is de minimuminleg overigens slechts €50. Een belangrijk verschil met BRXS is dat het hierbij wel gaat om investeren op indirecte wijze. Je investeert immers in een vastgoedbeleggingsfonds, waardoor jij dus niet de eigenaar wordt van het betreffende vastgoedobject. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet kunt bepalen wanneer het vastgoedobject weer verkocht wordt.

Investeren in vastgoed met weinig geld: iets voor jou?

Met weinig geld investeren in vastgoed is op het moment van schrijven een erg interessante mogelijkheid. De vastgoedmarkt staat immers op zijn kop, waardoor veel mensen niet in staat zijn om in vastgoed te investeren zoals dat ‘normaal’ gebeurde. Namelijk door zelf een huis te kopen. Platforms zoals BRXS en Estateguru bieden dan een mooie kans, maar uiteraard is beleggen in vastgoed (op directe of indirecte wijze) geheel op eigen risico. Daarom adviseren we om enkel te beleggen met geld wat je kunt missen. Dat is tevens één van de redenen waarom we ons binnen deze blog specifiek verdiept hebben in de mogelijkheid om te beleggen in vastgoed met weinig geld.